Masaža nogMasaža vratuMasaža stopalMasaža obrazaMasažni prostoriMasaža nogMasaža obrazaMasaža stopal

Ali ste se sploh kdaj vprašali, kako pomembno je, da ste srečni ta trenutek?

Ali veste kako je pomembno, da skrbimo telesno in duševno zdravje?

Moj terapevt Tomislav Brumec pravi:« Ne smemo dajati samo pomen naši zunanjosti, videzu, ampak moramo bogatiti tudi našo notranjost. Čutiti moramo notranji mir.«

Za vse te stvari je pomembno delo na sebi. Vedno mislimo nase in ob vsakem trenutku bodimo pri stvareh, ki jih počnemo. Naredimo red v sebi in okrog sebe. Postavimo stvari po naši prioriteti, ne po prioriteti naših otrok, moža, …To ne pomeni, da smo sebični, ampak da se imamo radi. Le tako bomo srečni in zadovoljni in zadovoljni bodo vsi okrog nas. Tjaša Dorelay pravi, da smo ženske steber v odnosih. Če bomo me srečne bodo vsi okrog nas srečni.

Predlagam vam, da se večkrat nasmehnete sebi in poiščete otroka v sebi, se objamete, pohvalite, mislite na lepe stvari in se preprosto imate radi.

Odstranimo stvari, ki jih ne potrebujemo. V ljudeh iščimo dobre stvari, sprejmimo jih takšne kot so. Vsak je individum in vsak imam svoje lastnosti in te moramo ceniti. Če se nam zgodi kaj neprijetnega ne krivimo drugih, ampak pomislimo kaj mi lahko storimo, da se nam bodo dogajale prijetne stvari.

Zorganizirajo si dan, teden. Vsak dan si poiščimo čas zase, meditacija, knjiga, šport, dihalne in raztezne vaje… vse stvari počnimo z veseljem in v vsaki stvari poiščimo pozitivne učinke. Najbolj pomembno pa je, da dan začnemo mirno, da ne hitimo že zjutraj, kajti tako si povzročamo stres že zjutraj in potem se to vleče čez cel dan. Vstanimo dovolj zgodaj. Jutranji mir in jutranji obredi gradijo temelje za cel dan.

Če bomo polni energije, nasmejani, srečni se bo ves svet krog nas počutil dobro. A včasih ne gre. Takrat se vprašajmo kaj delamo narobe, ali smo si vzeli premalo časa da smo bili sami s seboj, ali smo premalo spali, ali preveč razmišljamo, ali smo pojedli preveč mesnih izdelkov, popili preveč kave. Takrat je čas, da damo naši duši in telesu vedet, da smo tukaj in zdaj in da smo eni in edini.

Ko smo v krizi nas življenje opozarja, da moramo nekaj spremeniti.

Privoščite si zeliščni čaj vsaj 2 x dnevno odvisno od razpoloženja (meto če ste razdraženi, koprivo  če ste nejevoljni, komarček, če vas tišči v trebuhu…). Sami pojdite na sprehod v naravo, dihajte in poslušajte zvoke narave. Poiščite miren kotiček, sproščeno in bolj globoko dihajte, mislite kako se naše telo sprošča, prejema mir in energijo, povejte si nekaj lepih besed in pošljite blagoslov sebi in vsem okrog vas. Poiščite ljubezen znotraj sebe, ta ljubezen ima izredno moč in neposredno vpliva na vse okrog vas. Privoščite si tiste stari, ki jih imate radi. Nikoli in nikdar ne čakajte na druge. Sreča je odvisna od vas samih lahko pa druge stvari neposredno vplivajo nanjo. Življenje je prekratko, da bi čakali na jutri, kajti srečni moramo biti sedaj le tako bomo lahko srečni tudi jutri in vse dni naprej. Poslušajte svoje srce in ne dovolite egu, da vam naprta preveč nalog ob kateri boste zabredli v izčrpanost in bolezen. Najlepšo in najboljšo terapijo si lahko naredite sami, takrat bosta vaša duša in telo najbolj zadovoljna. Terapevti vam lahko priporočajo kaj bi bilo za vas dobro ali pa vam pomagajo, ko greste predaleč.

Imejte se radi in tako boste s svojo ljubeznijo vplivali na vse okrog vas. Vse stvari v življenju bodo postale lažje in lepše.

 

Pri zapisu sem izhajala iz svojih lastnih izkušenj in predlogov terapevtov pri katerih sem se izobraževala.

Nataša Kosec

31.5.2020

 

 

Zahvala za pomoč pri nastajanju spletne strani: redni stranki in odlični šprinterki Sari Strajnar, ki je bila kot model, fotografu Jožetu Krmelju in izdelovalcem hlač Leny.eu za oblikovanje.