Masaža nogMasaža vratuMasaža stopalMasaža obrazaMasažni prostoriMasaža nogMasaža obrazaMasaža stopal

Ne glede na vrsto masaže oz. terapije mi je zelo pomembna povratna informacija strank, najbolj pa podatek o počutju po masaži. Osredotočim se na blokade, ki se jih stranka želi znebiti, pozorna pa sem tudi na vzroke zakaj se je blokada pojavila.

Masaža s pravim dotikom je vodilo do zdravja.

Dobro počutje mi je v življenju najpomembnejše. Zdrav človek ne sme imeti nobenih bolečin in vsi procesi v njegovem telesu morajo potekati nemoteno. Ljubiti moramo sebe in druge, spoštovati moramo svoje telo in zavedati se, da naj vplivamo od zunaj in od znotraj. Toliko ljubezni kot jo bomo dali sebi, toliko nam bo telo vračalo z dobrim počutjem. Ne pozabimo tudi na radost in smeh, ki osrečita našo dušo, redno telesno aktivnost, ki okrepi naše telo in srce, ter telesu privoščimo čim bolj zdravo hrano.

Že med študijem biologije so mi bila predavanja o človeškem telesu najbolj zanimiva. Zanimivo je odkrivati kakšno čudo je človeško telo, kako je zgrajeno in česa vse zmore. Veliko mi pomeni, ko določene zmogljivosti človeškega telesa testiram na sebi. Tek je moj način življenja že od najstniških let. Ko sem spoznala svojega moža pa sem vzljubila tudi hribe in gorsko kolesarstvo, kjer vedno najdem svoj mir, ki mi napolni dušo in srce. Vsak šport nas lahko osreči, vendar užitek v njih človek najde, če je telo na določene obremenitve pripravljeno. K temu veliko pripomore dobra masaža. Veliko tehnik klasične in športne masaže sem naučila sama, saj sem hotela pomagati možu, ki je treniral gorske teke. Spomladi 2012 pa sem se odločila, da grem na tečaj klasične masaže na Vedija v Kranju, kjer so mi veliko znanja, napotkov in idej dali izkušeni terapevti pod vodstvom dr. doc. Davida Ravnikarja.

V življenju si večkrat postavim cilje, ko jih dosežem iščem nove. V moj salon prihaja kar nekaj športnikov, zato sem se okrepila z znanjem športne masaže in prehrane športnikov. Že za rekreativne športnike je pomembna predpriprava na trening in regeneracija po njem, k temu dobra masaža zelo pripomore.

Zdrav življenjski slog, redna telesna aktivnost in pravilna prehrana so bistveni temelji za kakovostno življenje.

Septembra 2015 sem opravila osnovni tečaj kineziotapinga, ki sem ga septembra 2017 nadgradila. Uporablja se lahko samostojno ali kot nadaljevanje klasične ali športne masaže.

Skozi vsa leta od kar se ukvarjam z masažami vem, da se človek lahko pozdravi le, če je pretok energije skozi njegovo telo nemoteno. Seveda pomembno je, da se vsak posameznik tega tudi dobro zaveda in marsikaj v svojem življenju spremeni.

Prana izvira iz starodavnga sanskritskega jezika in  pomeni vseobsegajočo vitalno energijo kreatorja vesolja. Vsi smo obdarjeni s prano, vendar današnji način življenja privede do motenj v pretoku. Študij v duhovni skupnosti OMO ELA IWORI v Podčetrtku pod vodstvom Tomislava in Lovrota Brumec, ki sem ga opravila jeseni 2016 mi je omogočil, da na življenje gledam drugače. Cenim vsak dan, ki ga lahko preživim, cenim kdo sem in kaj delam. Ponovno sem dobila potrdilo, da je potrebno v življenju odpuščati, se zahvaliti in blagosloviti vse in vsakogar, ki hodi po isti poti kot mi. Vsako moje jutro se začne in konča z blagoslovi in vsem jih iz srca želim.

Zavedam se, da lahko največ za svoje zdravje naredimo sami. Ker sem želela strokovno potrditev kako si lahko olajšamo bolečine na posameznem delu telesa sem se junija 2020 udeležila izobraževanja Fascialno dihanje pod vodstvom dr.Maje Frangeš in Maje Marije Potočnik.  Pravilne raztezne vaje skupaj s preponskim dihanjem, valčakanjem in sproščanjem stimulirajo fascijo. Le ta pa skupaj s svojimi kolagenskimi vlakni vpliva na notranja tkiva. Stranke želim naučiti samodiscipline, kako skrbeti za svoje zdravje, pretočnost, elestičnost in s tem dobro počutje kajti le tako je lahko človek srečen in življenje okrog nas lepše.

 

Zahvala za pomoč pri nastajanju spletne strani: redni stranki in odlični šprinterki Sari Strajnar, ki je bila kot model, fotografu Jožetu Krmelju in izdelovalcem hlač Leny.eu za oblikovanje.