Masaža nogMasaža vratuMasaža stopalMasaža obrazaMasažni prostoriMasaža nogMasaža obrazaMasaža stopal

Na svet pridemo s čistim, jasnim umom, ki je popolnoma povezan z našo notranjostjo. Med odraščanjem privzemamo strahove in omejitve od odraslih, ki nas obdajajo. Tako pridobimo veliko negativnih prepričanj, ki se jih niti ne zavedamo in tako na napačnih prepričanjih gradimo življenje.

Duša in telo nista v ravnovesju, ne počnemo stvari tako kot si želimo in  čutimo. Če se umirimo, povežemo s seboj čutimo telo in vemo kaj se v njem dogaja.

Najbrž ste prebrali že kar nekaj literature o meditaciji. Jaz vam bom opisala svojo, poskusite morda bo ustrezala tudi vam.

Pred meditacijo je dobro postoriti nekaj vaj. Poiščemo prostor, kjer nas zunanji svet ne bo motil.

Stresanje telesa odžene iz telesa tisto kar človek ne potrebuje, Malo poskočimo in stresemo vsako mišico našega telesa.

Dihalne vaje povečajo pretočnost energije po telesu. Začnemo z nekaj srednje globokimi vdihi in izdihi.

Miganje z rameni s tem otresemo skrbi, ki niso naše.

Nato se umirimo in usedemo na udoben stol z ravno hrbtenico. Ko se lotimo meditacije na začetku je dobro, da sedimo in imamo stopala na tleh in smo tako bolj povezani za materijo zemljo. Roke damo na začetku predse in jih sklenemo skupaj, ne smemo jih prekrižati. Kasneje ko začutimo tok energije, roke položimo ob telo ali pa na stegna z dlanmi obrnjenimi navzgor. Odprte dlani sprejemamo energijo. Prostor v katerem meditirate napolnite z ljubeznijo in mirom, naj bo to vam prijeten prostor. Zapremo oči in čutimo kontakt s tlemi. Povezano dihamo, vdih, izdih, nos usta in nato preidemo na trebušno dihanje, ko se popolnoma umirimo. Med vsakim vdihom pomislite kako svetloba vstopi v vaše telo. Poslušamo svoje srce, mislimo nase, na svoje telo, ter pazimo da nam misli ne zaidejo.

Potem pa se postopoma osredotočite na vsak del telesa posebej in ga poskusite popolnoma sprostiti. Sprostite noge, kolena, roke, ramena, nato mišice obraza, celotno glavo in hrbtenico. Dihajte in si predstavljajte kako svetloba vstopa v vaše telo vse do srca. Usmerite pozornost na srce in tam nekaj časa vztrajajte. Osredotočite se na tretje oko, ki je med obrvmi. Svetloba se lahko širi tudi okrog vas, lahko boste v tej svetlobi kaj videli. Bodite hvaležni za vse.

Na koncu poskusite začutit vsak del telesa nazaj.

Za začetek predlagam meditacijo 15-20 min. Lahko si pripravite budilko, tako se boste tudi lažje sprostili in potovali v stanje miru, tišine in pomena biti sam s seboj.

Na koncu meditacij je dobro, da si povemo nekaj afirmacij. Za pregled afirmacij prelistajte knjigo Louise Hay TELO JE TVOJE. Izberite tiste afirmacije, ki so za vaše trenutno stanje primerne. Izpišite si jih na list, da jih ne boste vedno iskali. Za začetek izberite le 3-4 afirmacije. To ne ozdravi nikogar, v človeku prebudi možnost, da prispeva k procesu zdravljenja.

Ko boste tako meditacijo nekajkrat naredili poskusite meditirati tudi leže tako, da se v mislih s trtico povežete z materijo zemljo.

Zelo učinkovita je tudi meditacija v naravi ( v gozdu, ob jezeru,..), saj vas obdaja nedolžna energija polna miru in svetlobe.

Tudi po meditaciji ostanite mirni, hvaležni in ljubeči do sebe in sveta okrog vas.

Kmalu boste opazili, da lažje kontrolirate vaš um, vaše misli in da ste prisotni tukaj in zdaj. Vse kar počnete danes je naložba za jutri. Bodite hvaležni za vse kar ste imeli, imate in boste imeli ter se z ljubeznijo do življenja pomikajte po svoji življenjski poti.

 

Pri zapisu sem izhajala iz svojih lastnih izkušenj in predlogov terapevtov pri katerih sem se izobraževala.

Nataša Kosec

4.4. 2020

 

 

 

 

Zahvala za pomoč pri nastajanju spletne strani: redni stranki in odlični šprinterki Sari Strajnar, ki je bila kot model, fotografu Jožetu Krmelju in izdelovalcem hlač Leny.eu za oblikovanje.