Masaža nogMasaža vratuMasaža stopalMasaža obrazaMasažni prostoriMasaža nogMasaža obrazaMasaža stopal

Jesen je pisana kot mavrica, polna sprememb in prilagoditev. Ko poletno sonce preneha greti naše telo moramo za to poskrbeti sami. Naše telo moramo pripraviti na zimo. Za vse spremembe v življenju, ki jih naredimo morata biti duša in telo v ravnovesju. Torej poslušati se moramo in narediti tako, da nam je prijetno. Ne zaprite se v prostore, ki so največkrat polni predihanega, nečistega lahko tudi z raznimi virusi okuženega zraka. Ustrezno se oblecite in vsaj 4 x na teden preživite vsaj 20 – 40 min zunaj. V naravi bomo našli mir, energijo in svež zrak. Medtem ko bomo dihali bomo energijsko obogateli, povečali si bomo pretočnost skozi vse naše meridiane in tako bomo bolj odporni proti virusom in bakterijami in proti stresu, ki si ga povzročamo. Naj vas dež in megla ne ustavita. Ne boste se prehladili, če boste aktivno preživeli 20 min v dežju, pomembno je le da ste aktivni, uporabite kakšno nepremočljivo jakno, trak čez ušesa ali kapa, rokavice. Hitra hoja po ravnem, hoja v hrib, rahli tek ali kaj podobnega, važno je da dvignete srčni utrip in da vam postane toplo, še bolj učinkovito pa je, da se preznojite. Tudi zgodnja tema naj ne bo ovira, saj ima skoraj že vsak doma kakšno svetilko in se z njo odpravite na hitro hojo. Skrb za telo je naložba, ki se stokrat povrne, zato si vzemimo vsak dan še 10 min za raztezne vaje.

Ljudje smo narejeni za gibanje in prilagojeni smo v okolju v katerem živimo, zato moramo to vzdrževati, da bo naše telo v ravnovesju.

Če se vrnete prezebli iz naše aktivnosti, če nas ujame dež, veter, je pomembno, da se čim prej pogrejete. Stuširajte se s toplo vodo ali pripravite kopel z eteričnimi olji, skuhajte si ingverjev čaj z limono in medom, zelo učinkovita je mešanica: mleti ingver, kurkuma, cimet, poper, mleti klinčki v toplem mleku, ovsenem mleku ali toplem pomarančnem soku, skuhajte si juho, propolis, ki je zelo dober za grlo, kislo zelje in repa, ki povečata prekrvavitev,… 

Da bo naše telo v ravnovesju vam priporočam da vsak dan vsaj 10 - 15 min meditirate (če ste omejeni s časom si pripravi budilko). Se uležete v tih prostor, umirjeno dihate in mislite samo nase in na svoje telo. Poskusite odmisliti vsa opravila. Poskusite biti skoncentrirani, vem pa da je na začetku zelo težko (lahko si govorite ob vdihu ljubezen, ob izdihu mir). Tako boste dali vedeti svoji duši, da ste tukaj in zdaj, da se imate radi. Lahko si ob zaključku meditacije sami sebi nekaj lepega poveste ali se za kar se vam je zgodilo v tistem dnevu zahvalite. Bolj kot smo hvaležni bogatejši smo.

Če si ne vzamemo časa, ne poskrbimo zase, tako kot je treba, se telo upre z boleznijo in izčrpanostjo. Ne zbolimo vedno zaradi bacilov, ampak zaradi stresov, ki jih imamo v življenju. Za dobro ravnovesje vaše duše in telesa je priporočljiva tudi primerna masaža, ki jo vaše telo potrebuje.

Življenje si kreiramo sami, zato nikoli in nikdar nobenega ne obtožujte.

Naredite si življenje polno miru, veselja in uspehov. Počnite stari, ki jih imate radi ter poskrbite za ravnovesje v sebi in okrog sebe.

 

Pri zapisu sem izhajala iz svojih lastnih izkušenj in predlogov terapevtov pri katerih sem se izobraževala.

 

 Nataša Kosec

15.11.2019

 

Zahvala za pomoč pri nastajanju spletne strani: redni stranki in odlični šprinterki Sari Strajnar, ki je bila kot model, fotografu Jožetu Krmelju in izdelovalcem hlač Leny.eu za oblikovanje.